Nem munka, hivatás!

Irodánk a koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel online tablókiállítást hozott létre, melynek témája a nők, a női önmegvalósítás. A tablókiállítás megtekinthető a „Tovább” gombra kattintva.

Családvédelmi akcióterv már aktuális 4 pontja

2019. július 1-jén elindult a kormány új családtámogatási programja. A terv hét pontjából négy hétfőn életbe lépett. Az alábbiakban részletes leírást találhatnak az érdeklődők a programmal kapcsolatban, a mellékelt linkre kattintva. Bővülő hitellehetőségekre, Babaváró támogatásra, Növekvő állami átvállalásra és Autóvásárlási támogatásra kapnak lehetőséget a családok.

Akciónapok

Az Akciónapok irodánk életében nagy rendezvényt jelentenek. Ilyenkor mindig nagy buli van, egész nap. Ha szeretnél kikapcsolódni az egész családoddal, akkor pakold fel apát, anyát, nagyit, gyerekeket, és gyertek el hozzánk, mert van itt légvár, csillámtetkó, arcfestés, cukorkás sátor, játéksátor, lovaglás, fagyi, kaja-pia, és csodás fellépők a színpadon. Mindig szeretettel várunk Titeket!!!!

Összes hír

Rólunk

Csapatunk

Csapat

A Sárbogárdi Család és Karrier Pont munkatársai életük és munkájuk során különböző szakterületeken szereztek tapasztalatokat, amelyeknek köszönhetően széleskörű segítségnyújtást tudnak biztosítani a hozzájuk forduló érdeklődőknek. Csapatunk empatikus, segítőkész és barátságos tagjait keressék bátran személyesen, vagy elektronikus formában!

Kézdy Zsófia, központvezető

Kézdy Zsófia

Romológia szakos bölcsészként, művelődési-és felnőttképzési menedzserként 2002-ben, Európa szakértőként 2004-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetemen. Eddigi szakmai tapasztalataimat az Európai Unió által finanszírozott hazai és nemzetközi fejlesztési projektek megvalósítása során szereztem, amelyek elsősorban a lokális társadalom fejlesztésével, a roma társadalom integrációjának elősegítésével, a halmozottan hátrányos helyzetű és mélyszegénységben élő emberek életminőségének javításával, a társadalmi felelősségvállalás erősítésével és térségi animációval foglalkoztak.

Gyarmati Helga, munkaerőpiaci tanácsadó

Gyarmati Helga

2014-ben Pécsen végzetem szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintézőként, majd 2016-ban a PTE-KPVK emberi erőforrás (személyügyi szakszervező) szakán tanultam. 2014-től a Székesfehérvári Család és Gyermekjóléti Központ munkatársa voltam - feladatom volt az egyének problémáiban való segítése. 2017. januárjától az Echo Innovációs Műhely foglalkoztatásában dolgozom. 2018-tól a Sárbogárdi Család és Karrier Pont keretein belül munkaerőpiaci tanácsadó pozíciót töltök be. Feladatom a programba bevont emberek folyamatos segítése, problémáik orvosolása, teljeskörű pályaorientációs tanácsadás.

Szabóné Kovács Tímea, szakmai munkatárs

Szabóné Kovács Tímea

2017. óta dolgozom a Sárbogárdi Család és KarrierPont Irodában. Munkám során képzéseket szervezek a Sárbogárdi Járáshoz tartozó településeken, ahol a résztvevők többek között elsajátíthatják a munkahelyi stressz kezelését, valamint a munka és családi élet összehangolását. Feladataim közé tartozik a kapcsolattartás a települések vezetőivel és a tréningek résztvevőivel.

Sára Bernadett, szakmai munkatárs

Sára Bernadett

Az ELTE Társadalomtudományi Karán végeztem, szociális munka szakon. Szakmai gyakorlatomat Budapesten szereztem. Dolgoztam többek között drogambulancián, gyermekjóléti központban, hajléktalanszállón. Fejér megyében 2017. óta foglalkozom munkaerő-piaci foglalkoztatás fejlesztéssel kapcsolatos projektek megvalósításával.

A projektről

Projekt címe: Család és KarrierPONT létrehozása és működtetése a Sárbogárdi Járásban | Kedvezményezett: Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány, Fejér Megyei Kormányhivatal | Támogatás összege: 197 408 000 Ft | Támogatás mértéke: 100% | Projektidőszak: 2018.01.01 – 2020.12.31.| Projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.9-17-2017-00065 | A sárbogárdi CSAKPont képzési, kompetencia-fejlesztési, mentori, támogató tanácsadó szolgáltatásokat kínál annak érdekében, hogy a járásban javuljon a nők munkaerő-piaci helyzete és a család-munka összeegyeztethetősége. A projekt közvetlen célcsoportja: a járáson belül az aktív korú munkavállalók (pályakezdő fiatal, kisgyermekes, fogyatékos gyermeket nevelő, gyermekét egyedül nevelő, nagycsaládos, idős hozzátartozót gondozók). Közvetett célcsoportunk: a munkaadók és szakmai szervezeteik, a foglalkoztatási paktum tagjai. 250 hátrányos helyzetű nőt vonunk be munkaerő-piaci integráló programokba, valamint 500 főt a kompetencia fejlesztő képzésekbe, fejlesztésekbe, annak érdekében, hogy javuljanak a munkaerőpiaci pozíciójuk, társadalmi-gazdasági helyzetük.

Számukra a projekt keretében segítő szolgáltatásokat, tanácsadásokat, egyéni fejlesztéseket kínálunk, klubokat szervezünk, és legalább 5 féle képzési programot adaptálunk.

infoblokk

Szolgáltatásaink


A Fejér Megyei Kormányhivatal és Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány konzorciumában megvalósuló pályázat célja: a Család és KarrierPont létrehozása és működtetése a Sárbogárdi járásban a kapcsolódó képzési, kompetencia-fejlesztési, mentori, támogató tanácsadó szolgáltatásokkal, valamint a társadalmi környezet érzékenyítésével annak érdekében, hogy a járásban javuljon elsősorban a nők munkaerő-piaci helyzete és a család-munka összeegyeztethetősége, továbbá az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése.

infoblokk

Tanácsadások

A projekt keretében segítő szolgáltatásokat nyújtunk, szervezünk tematikus tanácsadásokat, az igények alapján különböző témákban: mentálhigiéné, áldozatvédelem, szociális információ nyújtása, foglalkoztatási tanácsadás, munkahelyi konfliktusok kezelése, gyes-gyed menedzsment, karriertervezés.

Mentori szolgáltatás nyújtása

A programban résztvevő számára egyéni mentori szolgáltatást biztosítunk folyamatosan elérhető szolgáltatásként.

Tréningek, képzések

Irodánk kétféle tréninget indít a Sárbogárdi járásban, képzéseinket szintén kihelyezzük a járás falvaiba, előzetesen egyeztetve a helyi vezetőkkel. Jelenleg a Munka és magánélet kurzus zajlik, de munkatársaink dolgoznak a Munkaerőpiaci reintegrációs képzés előkészítésén, mely szeptemberi időpontokkal várja az érdeklődőket. Szóval várunk Téged,ha gyermeked otthoni gondozása, hozzátartozód ápolása után szeretnél visszatérni a munkaerőpiacra. Nálunk a helyed, ha éppen állást keresel, ha pályát módosítanál, vagy ha úgy érzed, segítségre van szükséged ahhoz, hogy megtaláld az életpályád. Célunk, hogy akár családapaként, vagy családanyaként megszerezd mindazokat az ismereteket, melyek hatékonyan segítik elő a munka és magánélet megfelelő és hatékony összehangolásához szükséges ismereteket. Három napos képzéseink alatt kávéval, pogácsával, ebéddel és motivációs díjjal kedveskedünk a résztvevőknek. Hasznos tanácsokkal és tanúsítvánnyal távoznak a harmadik nap végén.

Tréningek, Képzések - 2019. június 28.

Sáregresi tréning
Alap, tréning
Csoportkép Igar
Vajta, tréning 1. csoport
Vajta, tréning 2. csoport
Vajta, tréning, 3. csoport
Cece tréning
Sárszentágota, tréning
Sárkeresztúr, oktatás
Tovább a galériákhoz

Tévhitek a szoptatásról

2019. január 7.

Gyakori tévhit, miszerint az anyukáknak – a munkába való visszatérést követően – csak reggel és este van lehetőségük a szoptatásra. Míg a gyermek be nem tölti az első életévét, a munkáltatóknak biztosítaniuk kell időt erre a tevékenységre.

Elszakadás

2018. december 20.

Hazánkban kiváltságos helyzetben vannak az anyák, amiért akár évekig otthon maradhatnak kisgyermekükkel. De vajon mikor érdemes elkezdeni a kicsiknek a bölcsődét, és milyen hatással van az „elszakadás” a gyermekre és a szülőre?

"Egy védett tulajdonság..."

2018. december 1.

Ha a várandóságával kapcsolatban diszkriminálnak egy nőt a munkahelyén – esetleg a próbaidő lejárta előtt elbocsátják ebből az okból kifolyólag – nem kell beletörődnie, segítséget is kérhet. Lássuk, mit érdemes tenni hasonló ilyen helyzetekben.

Tovább a videókhozElérhetőségeink:


Várjuk üzenetét!

A lap tetejére

Copyright © 2018 Sárbogárdi Család és KarrierPont | Template Designed by Sharon Shaked | Built by Enigma | EFOP-3.3.6-17-2017-00002 | Akadálymentes weblap | Level Double-A conformance, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.1